mandag 1. februar 2010

Forsøk proteiner

Hensikt:
Finne ut hvilke matvarer som er proteiner ved hjelp av farge.
Utstyr:
Reagensrør
Biuret syre(blått stoff)
6 forskjellige ingredienser. Melk, eggeplomme, eggehvite, skinke, vann og olje.

Fremgangsmåte:
Først tok vi alle de forskjellige ingrediensene opp i et reagensrør. Deretter tok vi litt av biuret syrene opp i hvert glass. Deretter ventet vi bare og så hvilken farge det ble.

Resultat:
Melk= Proteiner
Eggeplomme= Ikke proteiner
Eggehvite= Proteiner
Skinke= Proteiner
Vann= Ikke proteiner
Olje= Ikke proteiner
3/6 var proteiner.

Konklusjon:
Jeg har påvist at det finnes proteiner i melk, eggehvite og skinke ved hjelp av farge. Det er protein hvis det blir lilla.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar